و الرمان المر و الفاکهة بعد الطعام.

در این ماه(پاییز) خوردن انار ملس و میوه بعد از طعام سودمند است.

 

در هر شهری، میوه‌های مخصوص آنجا را بخوریم

میوه‏ها هر کدام و هر نوعى از آنها داراى خواصى مخالف و ویتامین‏ها و املاح مختلفى هستند و بهمین جهت هر یک از آنها در معالجه بیمارى مخصوصى نافعست ولى براى آنکه بتوانیم آنها را جزء برنامه غذائى خود قرار دهیم لازم است تابع فصل و محیط باشیم یعنى در هر محل و شهرستانى که بسر میبریم از میوه مخصوص آنجا بخوریم و در هر فصلى از زمان هستیم از میوه‏هاى حاصل در آن فصل استفاده کنیم زیرا طبیعت مانند ما دچار اشتباه نمیشود چون از خود میل و اراده و اختیار ندارد کارگذار جهان او را بوظیفه خود راهنمائى میکند- تبعیت از فصول کمبود املاح معدنى ما را جبران میکند.

 

میوه‌ فصل‌ها، متناسب با نیاز بدن است

 هنگام زمستان که تغذیه ما بیشتر از مواد گوشتى و چیزهائى است که ویتامین ب زیادتر دارد تحفه‏هاى طبیعت بیشتر میوه‏هاى ترش است و چیزهائى است که ویتامین ث بیشتر دارند، در فصل تابستان که بدن محتاج بآب زیادتر است تحفه او میوه‏هاى آبدار است و در فصل پائیز که ویتامین ب بدن ما تقلیل مى‏یابد میوه‏ها بیشتر شیرین و حاوى ویتامین ب است.

 

 

قبل از غذا چه میوه‌ای خوب است؟

بطور کلى میوه‏هاى شیرین را بهتر است بعد از صرف غذا بخوریم چنان که خوردن میوه‏هاى ترش قبل از غذا نیکوتر است.

 

 

چرا قبل از غذا میوه‌های ترش بخوریم؟

شیرینى از نظر آنکه تبدیل به ترشى مى‏شود و اسید معده را زیادتر مى‏کند در هضم غذا مؤثر است ترشى از جهت آنکه غدد ترشحى امعاء و بزاق را تحریک میکند موجب تحریک اشتها و رغبت مى‏گردد.[1]

 

 



[1] طب الرضا علیه السلام / ترجمه امیر صادقى، ص: 160